SEO | Optimaliseren voor zoekmachines

De dienst zoekmachine optimalisatie (SEO oftewel Search Engine Optimalisation) is op de eerste plaats gericht op al bestaande websites. SEO maatwerk adviseert echter ook in het laten maken van een nieuwe website of webshop.

Waarom zoekmachine optimalisatie

U heeft een website, maar u heeft het idee dat deze nog niet al te vaak bezocht wordt. Dit is natuurlijk erg jammer, want u wilt met trots uw diensten aan uw doelgroep laten zien. Dat uw doelgroep gebruikt maakt van zoekacties zoals Google of Bing om informatie te vinden is vrijwel vanzelfsprekend.

Met zoekmachine optimalisatie (SEO) kunnen wij uw website afstemmen op hetgeen wat uw doelgroep intypt in deze zoekmachines. Zo zal uw website als resultaat gegeven kunnen worden wanneer iemand zoekt op uw diensten of relevante onderwerpen.

SEO Maatwerk heeft de kennis en techniek om de populariteit van uw website en uw branche in zoekmachines te meten. En u als ondernemer weet natuurlijk dat wanneer iets meetbaar is er ook verbeterd kan worden.

Zoekmachine optimalisatie in fases

Een zoekmachine optimalisatie traject van SEO Maatwerk bevat drie fases.

  • Onderzoek en advies
  • Inhoud creatie
  • Inhoud publicatie

Onderzoek en advies

Eén van de belangrijkste onderdelen van zoekmachine optimalisatie is het onderzoek naar relevante onderwerpen en het vasttellen van de technische status van uw website.

De onderwerpen zullen samen met u - als de expert van uw dienstverlening - en onze kennis van zoekmachines en analyse software vastgesteld worden.

De technische status zal vastgesteld worden aan de hand van de richtlijnen van zoekmachines en analyse software. Tijdens deze fase kan er tevens een advies volgen om website menu's aan te passen. Dit wordt gedaan om de bezoeker op de juiste manier naar de inhoud te leiden, of de bezoeker van de inhoud naar bijvoorbeeld een contactpunt te verwijzen zodat ze u kunnen bereiken als er interesse is in uw diensten.

Resultaat onderzoek

Een adviesrapport. Dit rapport bevat een lijst met onderwerpen, waar uw doelgroep op zoekt. Aangevuld met een advies voor technische verbeteringen.

Inhoud creatie

Met de lijst van onderwerpen - uit de onderzoeksfase - aan onze zijde wordt er gekeken of er al inhoud op uw website bestaat dat bij een onderwerp aansluit. Vervolgens zullen wij de bestaande - overeenkomende - inhoud aanpassen aan de richtlijnen van zoekmachines en zullen er nieuwe teksten geschreven worden voor de overige onderwerpen.

Resultaat creatie

Een reeks geoptimaliseerde teksten.

Inhoud publicatie

Wanneer u tevreden bent over de geoptimaliseerde teksten zullen wij deze op uw website plaatsen. Bestaande pagina's zullen aangepast worden, en indien nodig zullen er nieuwe pagina's aangemaakt worden.

In deze fases zullen tevens de geadviseerde technische aanpassingen doorgevoerd worden.

Resultaat publiceren

Een netjes opgeleverde website met frisse geoptimaliseerde inhoud.
Hebt u vragen over het zoekmachine optimalisatie (SEO)? Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen of wilt u uw wensen toelichten in een oriënterend gesprek? Houdt u dan niet om contact met ons op te nemen.