De relatie tussen social media en zoekmachine optimalisatie | SEO
Beraad een expert

De relatie tussen social media en zoekmachine optimalisatie (SEO)

Social media is delen

Voordat ik de relatie tussen social media en zoekmachine optimalisatie (SEO) ga toelichten wil ik u beknopt het concept van social media uitleggen. Social media is een verzamelnaam voor online omgevingen die u in staat stellen media te delen. Denk hierbij aan Facebook, Twitter en Youtube. U kunt uw media zowel in tekst-, geluid-, als beeldmateriaal delen, maar belangrijker is de boodschap achter dat wat u deelt. U deelt namelijk uw interesses, meningen en ervaringen. Deze persoonlijke kennis wordt gelezen door uw online omgeving die vervolgens hun interesses, meningen en ervaringen hier op bijstellen. En juist de manier waarop jouw kennis invloed kan hebben op de kennis van een ander maakt social media interessant voor zoekmachine optimalisatie.

Zoekmachines worden menselijker

Sinds 2011 is onder andere Google zich meer en meer aan het richten op het "menselijker" maken van zoekmachines. Niet dat zoekmachines armen en benen krijgen maar wel dat ze het onderscheid kunnen maken tussen inhoud dat voor de mens is geschreven en inhoud dat voor een computer is geschreven. Wat heeft u er nu aan om op een pagina terecht te komen dat u alleen doorverwijst of onbegrijpelijke teksten publiceert. Het uiteindelijke doel van de zoekmachine is ons te helpen informatie te zoeken om onze kennis te verijken. Ziet u de rode draad al?

Zoekmachine optimalisatie ontmoet social media

In de vorige twee paragrafen hebben we gelezen dat zowel social media als zoekmachines van invloed zijn op onze kennis. In deze paragraaf duiken we wat dieper in deze vergelijking en zullen onder andere ontdekken dat er meer is dan alleen een vergelijking.

Het komt anno 2012 regelmatig voor dat iemand iets via social media deelt wanneer het voor hem interessant is. Je kunt iets uit de echte wereld delen direct vanaf je telefoon, maar ook iets dat al op internet staat. Veel websites verlagen zelfs de drempel al door de mogelijkheid om te delen al op de pagina aan te bieden.Deze vorm van delen heeft slechts een directe invloed voor de vindbaarheid vanuit uw online omgeving en helaas niet voor de vindbaarheid zoekmachines.

Maar geen nood, want er is wel degelijk een indirect voordeel. Er wordt namelijk over de gedeelde onderwerpen gesproken en wanneer andere mensen het ook interessant vinden zullen ook zij meer over het onderwerp gaan zoeken. Het gevolg hiervan is dat er meer mensen naar de website van de bron gaan en mensen ook langer op deze website blijven, men wilt natuurlijk weten of er nog meer interessante dingen te vinden zijn. Of het nu gaat over lachwekkende filmpjes of producten, elk mens is nieuwsgierig aangelegd wanneer het ze raakt.

De conclusie die hieruit getrokken kan worden is dat zoekmachine optimalisatie met het oog op social media eigenlijk optimalisatie voor de mens wordt. Zorg er dus voor dat de inhoud op uw website leuk en/of informatief is en men het gemakkelijk kan delen. De juiste optimalisatie zal u indirect zoekverkeer opleveren vanuit social media. Aldus de relatie tussen social media en zoekmachine optimalisatie.

Meer interessante SEO informatie

Linkpartners

Linkpartners

Linkpartners! Een eenvoudige manier om uw online netwerk uit te breiden. Lees over de basis en beraadt een expert

Meer Linkpartners
Optimalisatie voor zoeken vanaf mobiel (Mobiel SEO)

Optimalisatie voor zoeken vanaf mobiel (Mobiel SEO)

Ook uw doelgroep zoekt uw diensten via dit medium. Bent u al klaar voor mobiele SEO. Lees over de basis of beraadt een expert

Meer Optimalisatie voor zoeken vanaf mobiel (Mobiel SEO)
Zoekwoordenonderzoek de sleutel tot zoekmachines

Zoekwoordenonderzoek de sleutel tot zoekmachines

Een basis lijst zoekwoorden stelt u eenvoudig zelf samen. Zoekwoordenonderzoek zet uw lijst om in kansen. Leer de basis of beraad een expert

Meer Zoekwoordenonderzoek de sleutel tot zoekmachines
Goede Landingspagina maken

Goede Landingspagina maken

Een goede landingspagina verstrekt een uitnodiging naar uw doelgroep en wijst hen de weg naar uw doel. Leer de basis of beraad een expert

Meer Goede Landingspagina maken
SEO Maatwerk
Turkooishof 132b 4817HE Breda, Netherlands
+31 (0)6 - 38757212 info@seomaatwerk.nl
De relatie tussen social media en zoekmachine optimalisatie | SEO