Een goede linkpartner verhoogt uw website verkeer
Beraad een expert

Linkpartners

In de kern zijn linkpartners 2 online platformen die naar elkaar verwijzen door middel van een link. Het vinden van de juiste linkpartner is een redelijk eenvoudige manier om uw bedrijf bekend te maken bij mensen die uw website of merk nog niet kennen. Maar hoe werkt dit linken nou precies?

U ziet het zelf misschien ook vaak voorbij komen. Websites die door middel van een afbeelding-, social media- of tekst link verwijzen naar een andere website. Deze strategie draagt ook wel de naam linkpartners en heeft alles te maken met netwerken en het profiteren van elkaars doelgroep.

Een linkpartner vinden

Een linknetwerk opbouwen is in theorie erg simpel. Je struint het internet af naar potentiële linkpartners en neemt contact met hen op. Er kan vervolgens onderhandeld worden over 1 van onderstaande link vormen.

  • Een eenzijdige link dat naar uw website verwijst;
  • Een link uitwisselen zodat u naar elkaars website verwijst;
  • Een driehoeksverhouding waarbij u naar website A verwijst en de linkpartner vanaf website B naar u verwijst.
  • Het aanbieden van inhoud dat bij plaatsing naar uw website verwijst;

Deze laatste optie vergt wat meer tijd van uw kant. Zo dient er een tekst, afbeelding of misschien zelfs een video gemaakt te wroden. Het voordeel hiervan is dat u de inhoud rondom uw link kan afstemmen op uw pagina waar de link naar verwijst, wat belangrijk is voor een ideale linkpartner. Hierover later meer.

linkpartner hoe en wat

Waar moet u op letten

Bij een samenwerkingsverband als linkpartners dient er over het één en ander nagedacht te worden.

Concurrenten

Let op dat u qua diensten niet onder doet aan uw linkpartner. In prijs, doelgroep of professionaliteit van uw diensten. U wilt immers niet dat uw potentiële klanten naar uw linkpartner gaan.

Overeenkomende onderwerpen

De ideale linkpartner heeft een pagina op zijn website dat uw diensten complimenteert en visa versa. Geef dan bij het onderhandelen ook aan op welke pagina u graag uw website link ziet. Hoe meer het onderwerp van deze pagina overeenkomen, des te rendabel de link zal zijn. Dit maakt het onderhandelen met een potentiële linkpartner ook vele malen makkelijker aangezien beide partijen hiervan kunnen profiteren.

Pagina waarde

Minder belangrijk dan bovenstaande, maar wel iets dat meetelt voor zoekmachines zoals Google en Bing is de pagina waarde waar van uit verwezen wordt. Op basis van factoren dat een zoekmachine toepast om een website aan te bieden in hun resultaten wordt er een waarde per website en pagina vastgesteld. Hoe dit precies in zijn werk gaat leest u in het artikel: Pagina waarde in Google, maar voor dit artikel en een beginnend linkpartner strategie hoeft u slechts te weten dat het bestaat en dat pagina's met een hogere pagina waarde dan die van u iets belangrijker gevonden worden door zoekmachines.

De voordelen van linkpartners

Een samenwerkingsverband als linkpartners geeft u toegang tot twee online doelgroepen.

  • Verkeer van derde partij websites
  • Verkeer vanuit zoekmachines

Verkeer van derde partij websites

Dit type verkeer is de bezoeker die al op de website van uw linkpartner zit. Door het beschikbaar maken van uw website link is er een kans dat de bezoeker hierop klikt en naar uw website wordt gestuurd.

Verkeer vanuit zoekmachines

Verkeer van zoekmachine is minder direct wanneer we spreken over linkpartners verwijzingen. Het heeft namelijk invloed op hoe zoekmachines zoals Bing of Google uw positie in de zoekresultaten bepalen. Hoe meer relevante links naar uw website verwijzen, des te belangrijker de zoekmachine uw website inschat en hoe hoger u op de resultaten pagina verschijnt. Met relevant bedoelen we dat u en uw linkpartner hetzelfde onderwerp of zoekterm delen.

De ideale link

De ideale linkpartner bestaat. Wanneer Google op basis van een gegeven zoekterm het internet afzoekt naar een geschikt resultaat kijkt het niet alleen in hoeverre de zoekterm op de pagina voorkomt, maar ook in welke context deze zich bevindt. Wanneer Google de zoekterm met een link van uw bedrijf vindt op bijvoorbeeld startpagina.nl, waar niets anders dan verwijzende links staan, zal de zoekmachine hier een lage waarde aan toekennen. Google weet dat de gebruiker niet op zoek is naar een link maar naar informatie.

Wanneer Google echter een artikel tegenkomt met daarin de zoekterm en informatie over deze zoekterm, zal de zoekmachine hier een hoge waarde aan hechten. Hoe meer de website rondom dit artikel vervolgens aansluit bij de zoekterm, des te hoger de waarde wordt. De waarde die Google uiteindelijk hecht aan het gevonden artikel weerspiegeld aan de positie in de zoekresultaten.

Vervolgens zullen de links die in ditzelfde artikel voorkomen automatisch meeprofiteren van de waarde van het gehele artikel. Om een zo goed mogelijk resultaat te krijgen uit het doorverwijzen naar elkaars website is het dus van belang dat de betreffende link geplaatst wordt in een omschrijvend artikel aan de hand van strategisch gekozen zoektermen.

Hebt u vragen over linkpartners? Of kunnen wij u helpen om uw diensten online te publiceren? Houdt u dan niet in om contact met ons op te nemen.

Profiteer van de voordelige en persoonlijke werkwijze die ik als freelancer u kan bieden.Haal meer uit uw website en zoekmachines
profesionele link strategie

Meer interessante SEO informatie

Linkpartners

Linkpartners

Linkpartners! Een eenvoudige manier om uw online netwerk uit te breiden. Lees over de basis en beraadt een expert

Meer Linkpartners
Optimalisatie voor zoeken vanaf mobiel (Mobiel SEO)

Optimalisatie voor zoeken vanaf mobiel (Mobiel SEO)

Ook uw doelgroep zoekt uw diensten via dit medium. Bent u al klaar voor mobiele SEO. Lees over de basis of beraadt een expert

Meer Optimalisatie voor zoeken vanaf mobiel (Mobiel SEO)
Zoekwoordenonderzoek de sleutel tot zoekmachines

Zoekwoordenonderzoek de sleutel tot zoekmachines

Een basis lijst zoekwoorden stelt u eenvoudig zelf samen. Zoekwoordenonderzoek zet uw lijst om in kansen. Leer de basis of beraad een expert

Meer Zoekwoordenonderzoek de sleutel tot zoekmachines
Goede Landingspagina maken

Goede Landingspagina maken

Een goede landingspagina verstrekt een uitnodiging naar uw doelgroep en wijst hen de weg naar uw doel. Leer de basis of beraad een expert

Meer Goede Landingspagina maken
SEO Maatwerk
Turkooishof 132b 4817HE Breda, Netherlands
+31 (0)6 - 38757212 info@seomaatwerk.nl
Een goede linkpartner verhoogt uw website verkeer