merkassociatie
Beraad een expert

Zoekmachines leren merkassociatie

Wat is merkassociatie

Als ik u vraag een frisdrank merk te noemen, waar denkt u dan aan? Er is een grote kans dat Coca cola in uw hoofd opkomt. Of wanneer u aan sportauto moet noemen al snel aan Ferrari gedacht wordt. Maar hoe komt dit nou?

Dit heeft alles te maken met merkassociatie. Een natuurlijk proces in de hersenen waarbij verschillende woorden aan elkaar gekoppeld worden. Deze woorden leest u, ervaart u en komen zowel bewust als onbewust in uw hersenen terecht. Dit kunnen zowel positieve als negatieve woorden zijn.

Wanneer u een glas Coca cola drinkt, denkt u; hmm wat lekker en fris. Dan is er een kans dat wanneer u de woorden "lekker en fris" voorbij ziet komen u weer aan dat Coca cola moment denkt. Veel organisaties zijn zich hier al jaren van bewust en richten zich dan ook met reclame campagnes op dit proces. Wat is er immers mooier voor een organisatie dan dat mensen alledaagse uitdrukkingen koppelen aan hun product.

 

Zoekmachines associeren ook.

Gebaseerd op het feit dat zoekmachines meer en meer lezen als de mens, zal het u waarschijnlijk niet verbazen wanneer ik u vertel dat Google ook aan merkassociatie doet. Hoewel een zoekmachine als Google vanzelfsprekend geen natuurlijk proces heeft om koppelingen te leggen is er wel een algoritme die dit voor zijn rekening neemt. Dit algoritme doet niets anders dan het internet af zoeken en te kijken hoe vaak woorden met elkaar in verband gebracht woorden. Indrukwekkend? Dan zal de volgende stap u verbazen.

Merkassociatie door zoekmachine optimalisatie

Net als vele algoritmes van Google indexeert ook dit algoritme alles wat het vindt. Door dit te doen kan Google de data gebruiken om verbanden te leggen. Wanneer bijvoorbeeld 600 keer de woorden; "fris, lekker en Coca cola" voorkomen in dezelfde paragraaf dan denkt Google bij het lezen van; "fris en lekker" dat misschien Coca cola hier ook wel bij hoort.

Voor webontwikkelaars als SEO Maatwerk betekent dat de inrichting van een website net als reclamecampagnes ook gericht moet zijn op merkassociatie.

Heeft u vragen over zoekmachines en merkassociatie?Schroom dan niet om contact op te nemen.

Meer interessante SEO informatie

Linkpartners

Linkpartners

Linkpartners! Een eenvoudige manier om uw online netwerk uit te breiden. Lees over de basis en beraadt een expert

Meer Linkpartners
Optimalisatie voor zoeken vanaf mobiel (Mobiel SEO)

Optimalisatie voor zoeken vanaf mobiel (Mobiel SEO)

Ook uw doelgroep zoekt uw diensten via dit medium. Bent u al klaar voor mobiele SEO. Lees over de basis of beraadt een expert

Meer Optimalisatie voor zoeken vanaf mobiel (Mobiel SEO)
Zoekwoordenonderzoek de sleutel tot zoekmachines

Zoekwoordenonderzoek de sleutel tot zoekmachines

Een basis lijst zoekwoorden stelt u eenvoudig zelf samen. Zoekwoordenonderzoek zet uw lijst om in kansen. Leer de basis of beraad een expert

Meer Zoekwoordenonderzoek de sleutel tot zoekmachines
Goede Landingspagina maken

Goede Landingspagina maken

Een goede landingspagina verstrekt een uitnodiging naar uw doelgroep en wijst hen de weg naar uw doel. Leer de basis of beraad een expert

Meer Goede Landingspagina maken
SEO Maatwerk
Turkooishof 132b 4817HE Breda, Netherlands
+31 (0)6 - 38757212 info@seomaatwerk.nl
merkassociatie