Welke marketing strategie past bij mij.\
Beraad een expert

Welke marketing strategie past bij mij.

Het landschap veranderd

Dat de constante ontwikkeling in techniek van grote invloed is op de manier waarop wij informatie tot ons nemen is voor iedereen wel zichtbaar. Zo kon ik in mijn jeugd nog lachen als het krijtje van de leraar brak wanneer hij iets op het bord schreef, terwijl men nu leert lezen en schrijven op digitale schoolborden waar geen krijt meer aan te pas komt. Deze nieuwe vormen van informatie weergeven heeft op zijn beurt ook invloed op hoe informatie gepubliceerd dient te worden. Op het gebied van SEO is het daarom belangrijk om te weten wat de geschiedenis van het internet is en hoe het zich ontplooid.

Bij de start van het internet (1995) waren er alleen nog tekstgebaseerde websites. Het internet was immers zo traag dat het laden vaneen eenvoudige afbeelding een eeuwigheid zal duren. Na mate het internet sneller werd, werd het voor ontwikkelaars mogelijk om sfeer impressies te creëren. Websites werden geanimeerd, video's betraden de pagina's en sociaal contact via internet werd mogelijk. Voor organisaties betekende deze ontwikkeling dat ze de sfeer, de visie en doelstellingen van het bedrijf zo complex of eenvoudig konden maken als ze wilden. Het internet werd zodoende een scala aan visite kaartjes.

Natuurlijk is de snelheid van internet pas de helft van het verhaal. Je moet immers ook een medium hebben om het internet op te bezoeken. PC's, smartphoes, tablets, fotocamera's, mp3 spelers, waar zit tegenwoordig geen wifi verbinding op? Voor ondernemers is dit natuurlijk alleen maar voordelig want ieder medium kan worden gebruikt om van uw diensten gebruik te kunnen maken.

De toekomst is verscheidenheid

Het internet wordt sneller en het medium om het internet te beozeken wordt als maar breder. Het nadeel hiervan is wel dat door "alle bomen, het bos niet meer zichtbaar is". Hoe kunt u nu als ondernemer weten op welk meidum u zich het beste kunt richten?

Natuurlijk zijn er wel verschillende analytische tactieken om het gedrag van een potentiële klant te monitoren. U kunt zich bijvoorbeeld volledig richten op social media omdat wij zien dat veel mensen daar over u praten, maar wat nu als er plots een nieuwe app is waarbij videomateriaal beter dan ooit tevoren tot zijn recht komt? Dit kan tot gevolg hebben dat drie kwart van uw doelgroep deze app gebruiken en daar zit u dan met uw social media plan.

De techniek verandert zo snel dat slechts een enkele aanpak als bijvoorbeeld; artikel marketing, social media marketing of zelfs het gebruik van fora op zichzelf nooit stand kan houden. De sleutel tot succes is hier dan ook; verscheidenheid. Door te investeren in een brede marketing strategie zal het meegaan in een nieuwe trend een minimale inzet kosten.

Meer interessante SEO informatie

Linkpartners

Linkpartners

Linkpartners! Een eenvoudige manier om uw online netwerk uit te breiden. Lees over de basis en beraadt een expert

Meer Linkpartners
Optimalisatie voor zoeken vanaf mobiel (Mobiel SEO)

Optimalisatie voor zoeken vanaf mobiel (Mobiel SEO)

Ook uw doelgroep zoekt uw diensten via dit medium. Bent u al klaar voor mobiele SEO. Lees over de basis of beraadt een expert

Meer Optimalisatie voor zoeken vanaf mobiel (Mobiel SEO)
Zoekwoordenonderzoek de sleutel tot zoekmachines

Zoekwoordenonderzoek de sleutel tot zoekmachines

Een basis lijst zoekwoorden stelt u eenvoudig zelf samen. Zoekwoordenonderzoek zet uw lijst om in kansen. Leer de basis of beraad een expert

Meer Zoekwoordenonderzoek de sleutel tot zoekmachines
Goede Landingspagina maken

Goede Landingspagina maken

Een goede landingspagina verstrekt een uitnodiging naar uw doelgroep en wijst hen de weg naar uw doel. Leer de basis of beraad een expert

Meer Goede Landingspagina maken
SEO Maatwerk
Turkooishof 132b 4817HE Breda, Netherlands
+31 (0)6 - 38757212 info@seomaatwerk.nl
Welke marketing strategie past bij mij.\