Waarom een blog voor mijn organisatie?
Beraad een expert

Waarom een blog voor mijn organisatie?

Wat is een Blog?

U ziet het waarschijnlijk zelf ook steeds meer  op websites, een weblog, oftewel een blog. Een blog is eigenlijk een digitaal logboek waar wekelijks of soms  wel dagelijks artikelen over bepaalde onderwerpen worden geplaatst. Een blog op uw website heeft verschillende voordelen.

Op de eerste plaats kunt u laten zien dat uw organisatie op de hoogte is van ontwikkelingen binnen uw vakgebied. Neem bijvoorbeeld het blog hier op SEO Maatwerk. Wij schrijven artikelen om de bezoeker te laten zien dat wij zelf onderzoek doen naar de laatste ontwikkelingen op het gebied van zoekmachine optimalisatie en online vindbaarheid. Door hier vervolgens artikelen over te schrijven brengen wij onze professionaliteit over aan de bezoeker. Deze tactiek werkt natuurlijk voor elke branche. Of het nu gaat om een restaurant dat een blog bijhoudt over de culturele achtergrond van hun gerechten of een auto dealer die blogd over de nieuwste auto- technieken en modellen.

Ten tweede kan de bezoeker er voor kiezen uw website in de gaten te houden voor het geval er meer interessante artikelen geplaatst worden, wat natuurlijk kan resulteren in een (vaste) klant. De mate waarin u nieuwe artikelen plaatst op uw blog ligt geheel in eigen hand, maar als u wilt profiteren van een vast publiek, dan dient u ook  regelmatig, bij voorkeur een vaste dag in de week, iets nieuws op uw blog te plaatsen. Iedere week iets nieuws verzinnen om te schrijven kan op den duur een hele klus worden, maar ook hier hebben wij wat tips voor.

Een blog schrijf je met passie

Het schrijven van een blog begint bij het stellen van de juiste vragen. Het stellen van vragen helpt je een doel te creëren voor het schrijven. Dit helpt je te motiveren door je nieuwsgierig te maken naar antwoorden.

 Wanneer uzelf nieuwsgierig ben naar een onderwerp dan straalt dit ook uit in je artikelen en wordt de lezer dit ook. Door het stellen van de juiste vragen kan elk onderwerp persoonlijk interessant worden. Neem bijvoorbeeld een onderwerp als; huishouden. Voor mij persoonlijk niet echt een onderwerp om een blog over te schrijven. Maar het kan voor mij wel interessanter gemaakt worden door vragen te stellen als; “Welke stoffen in huishoud artikelen zijn nu echt schadelijk voor de mens?” of “Wat is een goed alternatief voor dure schoonmaak middelen?”  Denk eraan dat iedere vraag een potentieel blog artikel kan worden.

Wanneer je even niet op vragen komt denk dan ook eens aan de 5 W’s; Wie,Wat,Waar,Waarom,Wanneer en soms Hoe.

Wanneer u uiteindelijk de eerste set vragen hebt kan er onderzoek gedaan worden. Per vraag zoekt u het internet af om te kijken of er een antwoord gevonden kan worden. In dit onderzoek kunt u tevens de populairdere onderwerpen afgaan waarvan u zeker weet dat er een doelgroep voor is. Zo kunt u in het geval van een blog over telefoons het verloop van de nieuwste Iphone beschrijven.

Vaker dan niet komt u via deze weg op meer en meer vragen, wat natuurlijk een goed teken is, want zoals al eerder vermeld heeft iedere vraag de potentie een  blog artikel. Natuurlijk moet u wel uitkijken dat er niet al te ver van het hoofdonderwerp afgeweken wordt. Uiteindelijk wil je de lezer niet verwarren en hem of haar dicht bij het hoofdonderwerp houden, want dat is het onderwerp dat bij uw diensten ook een grote rolt speelt. Bloggen voor organisaties is nu eenmaal het delen van ervaring en visie.

Bron: How To Blog Successfully About Anything

 

Meer interessante SEO informatie

Linkpartners

Linkpartners

Linkpartners! Een eenvoudige manier om uw online netwerk uit te breiden. Lees over de basis en beraadt een expert

Meer Linkpartners
Optimalisatie voor zoeken vanaf mobiel (Mobiel SEO)

Optimalisatie voor zoeken vanaf mobiel (Mobiel SEO)

Ook uw doelgroep zoekt uw diensten via dit medium. Bent u al klaar voor mobiele SEO. Lees over de basis of beraadt een expert

Meer Optimalisatie voor zoeken vanaf mobiel (Mobiel SEO)
Zoekwoordenonderzoek de sleutel tot zoekmachines

Zoekwoordenonderzoek de sleutel tot zoekmachines

Een basis lijst zoekwoorden stelt u eenvoudig zelf samen. Zoekwoordenonderzoek zet uw lijst om in kansen. Leer de basis of beraad een expert

Meer Zoekwoordenonderzoek de sleutel tot zoekmachines
Goede Landingspagina maken

Goede Landingspagina maken

Een goede landingspagina verstrekt een uitnodiging naar uw doelgroep en wijst hen de weg naar uw doel. Leer de basis of beraad een expert

Meer Goede Landingspagina maken
SEO Maatwerk
Turkooishof 132b 4817HE Breda, Netherlands
+31 (0)6 - 38757212 info@seomaatwerk.nl
Waarom een blog voor mijn organisatie?