Goede Landingspagina maken
Beraad een expert

Goede Landingspagina maken

U heeft de term landingspagina al eens voorbij horen komen. Anders komt u immers ook niet op deze pagina terecht. In het kort biedt een goede landingspagina bezoekers een omgeving om uw website of webshop binnen te treden en uw diensten te leren kennen. Maar wat maakt een webpagina nu een goede landingspagina?

De 2 taken van een goede landingspagina

Een landingspagina kan benaderd worden vanuit allerlei kanalen; betaald verkeer campagnes, websites van derde partijen of zelfs een verwijzing op drukwerk. Om de bezoekers niet gedesoriënteerd te laten voelen - wanneer zij uw pagina bereiken -, is het belangrijk dat de inhoud in lijn is met de boodschap waarmee zij zijn doorverwezen. De inhoud van een goede landingspagina - en de verwijzing er naar toe - begint dan ook bij uw bedrijfsdoelen. Voor zowel een website als webshop schetsen we onderstaand een voorbeeld van een doel.

Het doel van een zitzakken webshop is: zitzak verkopen generen .
Het doel van deze website is: Zoekmachine marketing leads generen.

Beide platvormen hebben in de basis dezelfde behoefte waar een goede landingspagina aan kan bijdragen:

Bezoekers stimuleren een actie te ondernemen
Zoals de term 'landingspagina' al verklapt is een voor de hand liggende taak van een goede landingspagina; de bezoeker een landingsplaats bieden op uw website of webshop. De teksten, afbeelding en algehele beleving van de landingspagina moet de bezoeker overtuigen om een actie te ondernemen dat in lijn is met uw doel.

Zoals al vermeld in een voorgaande paragraaf kunnen bezoekers uw website of webshop op verschillende manieren bereiken, maar los van de afkomst profiteert een landingspagina er altijd van om optimaal opgemaakt te worden voor goede vindbaarheid op Google. Hierdoor is de kans groter dat mensen op uw website of webshop komen.

Het mogelijk maken de actie te ondernemen.
Wanneer een bezoeker landt op uw website of webshop, betekent het niet gelijk dat hij de tijd - of behoefte - heeft om uw gehele website te doorzoeken.

De tweede taak van een goede landingspoging is; Bezoekers zo goed mogelijk doorverwijzen naar het ondernemen van de actie. Dit vergroot de kans dat meer bezoekers uw doel voltooien. Ook wel conversie genoemd.

Een landingspoging laten voldoen aan de taken

Het is natuurlijk altijd makkelijker gezegd dan gedaan, maar om u een zo goed mogelijk beeld van de inzet te geven hebben wij een aantal punten opgesomd die van belang zijn voor een goede landingspagina.

  • Zorg dat de tekst op de landingspagina duidelijk en concreet is;
  • Zorg dat de bezoeker niet meer dan 3 keer hoeft te klikken om het doel te voltooien;
  • Maak de landingspagina aantrekkelijk, maar overzichtelijk.

Hebt u nog vragen over het maken van een goede landingspagina? Of kunnen wij u helpen om uw diensten online te publiceren? Houdt u dan niet in om contact met ons op te nemen.

Meer interessante SEO informatie

Linkpartners

Linkpartners

Linkpartners! Een eenvoudige manier om uw online netwerk uit te breiden. Lees over de basis en beraadt een expert

Meer Linkpartners
Optimalisatie voor zoeken vanaf mobiel (Mobiel SEO)

Optimalisatie voor zoeken vanaf mobiel (Mobiel SEO)

Ook uw doelgroep zoekt uw diensten via dit medium. Bent u al klaar voor mobiele SEO. Lees over de basis of beraadt een expert

Meer Optimalisatie voor zoeken vanaf mobiel (Mobiel SEO)
Zoekwoordenonderzoek de sleutel tot zoekmachines

Zoekwoordenonderzoek de sleutel tot zoekmachines

Een basis lijst zoekwoorden stelt u eenvoudig zelf samen. Zoekwoordenonderzoek zet uw lijst om in kansen. Leer de basis of beraad een expert

Meer Zoekwoordenonderzoek de sleutel tot zoekmachines
Goede Landingspagina maken

Goede Landingspagina maken

Een goede landingspagina verstrekt een uitnodiging naar uw doelgroep en wijst hen de weg naar uw doel. Leer de basis of beraad een expert

Meer Goede Landingspagina maken
SEO Maatwerk
Turkooishof 132b 4817HE Breda, Netherlands
+31 (0)6 - 38757212 info@seomaatwerk.nl
Goede Landingspagina maken